tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kalustesuunnittelu.

Kävimme jo monta viikkoa sitten suunnittelemassa kiinteät kalusteet taloomme K-raudan asiantuntijan kanssa. Tietysti mielessä oli jo valmiiksi minkätyylisiä kalusteita taloon haluamme ja suunnittelijan kanssa oli sitten helppo miettiä vaihtoehtoja. Kalusteet tulee Petra-keittiöltä.


Keittiöön emme laita yläkaappeja ollenkaan, seinälle tulee vain muutama avohylly. Keittiöhän on L-mallinen ja keskellä on saareke, johon tulee liesi. Vaikka keittiö on aika pienikokoinen, saatiin silti hyvin kaappitilaa, kun saarekkeeseen tulee kaappeja molemmin puolin. Ja olen laskenut, että kaikki tarvittava saadaan mahtumaan noihin kaappeihin. Valitsimme kaappien sisälle vedettävät laatikot (helpottaa tavaroiden ottamista alakaapeista), mutta oviksi tulee ihan tavalliset kaapinovet ei siis laatikostoja.

Kaappeihin valitsimme valkoiset korkeakiilto-kaapinovet listavetimillä ja hiekan-harmaan laminaatti-tason. Tasoja valittaessa en ollut niin innoissani, sillä kuvitelmissani olevaa oikeaa betoninharmaata tasoa ei ollut valikoimissa. Valitsimme siis vain jotkut tasot tietäen, että ne voi vielä vaihtaa helposti. Nyt myöhemmin olemme päättäneet, että keittiöön laitetaan kiiltävät valkoiset tasot, paitsi saarekkeeseen tulee sitten sellainen oikea betonitaso! (kirjoittelen siitä ihan erikseen juttua myöhemmin)

 


Kodinhoitohuoneeseen otimme matta-valkoiset kaapinovet, jotka ovat paljon halvemmat kuin kiiltävät ovet. Tasoksi valikoitui jokin tummemman harmaa (ei olla vielä päätetty lopullista). Korkeita kaappeja on sen verran, että saadaan siivoustavarat, pyykit ja liinavaatteet piiloon.


 
Vessaan valitsimme allaskaapeiksi valkoiset laatikostot. Sitten tasoksi tulee kiiltävän valkoinen (kuvassa väärä), jonka päälle neliskanttinen allas. Yläpuolelle seinälle tulee peili, jossa on sivuilla upotetut led-valot sekä viereen pieni 30cm leveä yläkaappi.




 

Sitten piti vielä päättää makuuhuoneiden ja eteisen vaatekaapit. Vaatekaappien oviksi valitsimme seuraavat: Kahteen pienempään makkariin mattavalkoiset normaalit kaapinovet vetimillä, eteiseen peililiukuovet ja meidän makkarin vaatehuoneeseen valkoisen lasi-liukuoven.


Laitan tarkemmat suunnitelmat kaikista huoneista sitten jatkossa. Tässä oli nyt kuitenkin nämä valinnat, mitä meidän täytyi tehdä jo hyvissä ajoin. Nuo kuvat ovat ihan suuntaa-antavia eli todellisuudessa tulee näyttämään vähän eriltä. Mutta kuten huomaatte tosi simppeleillä valinnoilla mennään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti