lauantai 4. heinäkuuta 2015

Hyvä fiilis.

Tällä viikolla mieheni on saanut paljon aikaiseksi raksalla. Ja nyt alkaakin ulkopuoli olla jo hyvällä mallilla. Hän on tehnyt terassin puolta eteenpäin: laittanut peltikatteen lipan päälle, räystäänaluslaudat ja ikkunanpielilaudat sekä maalaillut. Vielä tehdään terassi ja autotallin pystytys ennen kuin siirrytään sisälle. Tehdään ihan tarkoituksella ihan kaikki (siis terassi ja autotallikin) ulkoapäin valmiiksi nyt aluksi. Koska todennäköisesti on talvi, kun talo valmistuu ja emme halua jättää joitakin ulkohommia roikkumaan ensi kesään. Monestihan juuri tällaiset "ei niin tärkeät asiat" jätetään prosessin loppuun. Mutta itselleni on tärkeä saada ihan kaikki valmiiksi (myös ulkopuoli) ennen kuin muutetaan, siksi hyödynnetään nyt tämä kesä ulkohommiin. Ei siis aiota muuttaa keskeneräiseen taloon. Ensi kesänä pitäis sitten kaiken olla valmista ja saadaan keskittyä puutarhahommiin.
Vertailun vuoksi kuva pystytyspäivältä

Kuvat näköjään vähän vinosti otettu, talo ei siis ole vino, vaan kuvaaja :)Maalausta on vielä hieman jäljellä. Minun ei tarvinnutkaan kiipeillä niillä kaksikerroksisilla telineillä, sillä yhtenä päivänä mieheni olikin maalaillut kaikki yläosat talosta sillä aikaa kun olin töissä. Vielä muutama kohta on maalaamatta, mutta täytyy odotella, että saan nuo telineet vielä käyttöön. Räystäänaluslaudat loppuivat vähän kesken, joten niitä pitää vielä hakea lisää, maalausta siis vielä senkin suhteen tiedossa (eikö ne lopu koskaan?). Kuten kuvista huomaatte, kaikki talon pinnat tulee valkoisiksi. Monissa valkoisissa taloissa näkee kaikenlaisia tehostevärejä (usein harmaa) esim. ikkunanpielilaudoissa, tolpissa tai kaiteissa. Muutaman kerran olen nähnyt mm. asuntomessuilla sellaisia taloja, missä kaikki on ulkoapäin valkoista ja se on miellyttänyt omaa silmääni eniten, joten sellainen meillekin tulee.


Pieni ongelmakin meillä tuli. Nimittäin, tuonne terassille laitetaan kauttimet, jotta ulkonakin voi kuunnella musiikkia. Ne tulevat siihen terassin lippaan kiinni. No tätä varten pitää tietysti vetää kaapeli sisälle, mihin soitin tulee. Ongelma on se, ettemme vielä tiedä, mihin soitin tulee. Järkevintä olisi laittaa se sinne, mihin tulee kotiteatteri. Mutta eihän sellaista voi vielä päättää!! Olen ajatellut miettiä huonekalujen tarkat paikat vasta sitten, kun kaikki on jo valmista ja voidaan kokeilla, mikä mihinkin sopii. Alustavasti olin ajatellut kotiteatterin olohuoneen päätyseinälle, mutta mieheni haluaisi sen makuuhuoneiden puoleiselle seinälle. Apua, mikä kriisi. Kumpikaan ei oikein halunnut luopua omasta ideastaan. Mutta päätimme sitten vetää kaapelin olohuoneeseen sillä tavalla, että myöhemmin sen voi vetää kummalle seinälle vaan.


Tänään ollaan päivä touhuiltu täällä raksalla. Enään ei tehdä "oikeita hommia" tänään, sillä mieheni sai idean tehdä ylijäämälaudoista mulle kukkalaatikon. Sanoi, että on mukava välillä väsätä jotain muutakin kuin taloa. Haettiin pari siideriä mukaan ja nyt hengaillaan vaan täällä raksalla. Mukava näinkin välillä! :) 

4 kommenttia:

 1. miten niin vieskakoti, kun se on OMATALO, katso vaikka ikkunoissa olevat tarrat.
  Härskiä vääristelyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieskakodin talotoimitukset tulee Omatalo-tehtaalta (kuten aiemmissa teksteissä on kerrottu). Talomalli on kuitenkin Vieskakodin.

   Poista
 2. Näyttää hyvältä. Meille tulee myös Vieskakoti. Ja tosiaan Omatalon elementeistä eli laadukasta ja hyvää toteutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Olen kyllä itsekin ollut tyytyväinen kaikkeen :)

   Poista