torstai 4. kesäkuuta 2015

Pystytyspäivä.

Tänään oli suuri päivä meille, pystytyspäivä! Itse jouduin olemaan valitettavasti töissä, sillä olin ottanut eilisen päivän vapaaksi, kun alunperin pystytyksen piti olla silloin. Mutta toisaalta oli mukava näinkin, työpäivän jälkeen odotti iso yllätys, kun talo oli jo pystytetty. Jännitti ihan hirveästi mennä katsomaan sitä ja työpäiväkin meni lähinnä taloa ajatellessa. Se tunne, kun lähestyimme tonttia, jossa vielä eilen oli vain kivijalka, oli ihan jäätävän jännittävä. Mutta, kun uskalsin avata silmät, niin näky kyllä miellytti. 






Talo näytti samalta kuin kuvissa ja suunnitelmissa, mutta kaikki oli jotenkin suurempaa kuin olin kuvitellut. Mitään pettymyksiä ei onneksi tullut vastaan. Päinvastoin taloa kierrellessä sai vain ihastella kaikkea, eniten tykkäsin kyllä noista olohuoneen suuren suurista ikkunoista (kuvista ei oikein hahmota mittasuhteita, mutta isot ne on!). Mietin, että onpas täydellinen talo, niin tietenkin, kun ollaan se itse suunniteltu just sellaiseksi kun haluttiin. Siitä tulee meille täydellinen koti.


Päivän aikana oli saatu kyllä paljon aikaiseksi. Tontille vuokrattiin nosturi ja mieheni työkaverit tulivat avuksi pystytykseen. Ihan yksityiskohtaisesti en tiedä, miten tämä pystytys tapahtuu. Mutta nosturin avulla valmiit elementit nostetaan paikoilleen ja sitten kiinnitetään. Myös kattoristikot oli laitettu paikoilleen.



Kuva: Jaakko Niemelä

Kuva: Jaakko Niemelä

Kuva: Jaakko Niemelä



Touhuiltiin vielä iltapäivä raksalla ja jotenkin kerkesin jo tottua kaikkeen, mitä siellä on. Mieheni vaihtoi ulko-oven tilalle vanhan oven, ettei uusi ovi mene pilalle rakennusaikana, kun siitä kuljetaan ja kannetaan tavaraa niin paljon. Huomenna hän aikoo laittaa jo aluskatteet sääsuojaksi. Sitten voikin rauhassa tehdä eteenpäin, kun ei tarvitse sateista välittää. 




 

4 kommenttia:

  1. Wau, näyttääpä hyvältä! :) Ja kyllä siellä on tapahtunut paljon lyhyessä ajassa. Eihän siitä oo kauan kun käytiin tyhjää tonttia kahtomassa ja nyt siellä on jo talo pystyssä.

    -Minna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Niimpä, tuntuu kyllä itestäkin ihan hullulta :) Tuu sit mahd. pian kattomaan kun kotiudut :)

      Poista
  2. Huhhuh siistiä! Ehkä pääsen jo ens viikonloppuna näkemään ku oon siellä päin käymässä :) ja nuo olohuoneen ikkunat on kyl niin ihanat! -Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu ihmeessä käymään siellä! Ikkunatki näyttää livenä vielä hienommilta :)

      Poista