tiistai 12. toukokuuta 2015

Työvaiheet tähän mennessä.

Huhtikuun puolessa välissä asiat olivat selkeytyneet siten, että meillä oli tontti check, rahoitus check, suunnitelmat valmiina ja luvat saatu. Työt tontilla aloitettiin 23. huhtikuuta. Siellä tapahtuikin jo parin päivän aikana paljon. Pohjia aukaistiin, salaojat laitettiin ja monta kymmentä tonnia soraa lastattiin tontille täytteeksi ja korotukseksi. Talon ja autokatoksen paikatkin merkattiin muutamalla tikulla maahan.

Alkuvuosi on mennyt kaikkea tätä valmistellessa, joten oli ihana vihdoin nähdä jotain konkreettista.Tilasimme perustukset Talotimppa Oy -nimiseltä yritykseltä. Huhtikuun 30. päivä he kävivät tekemässä sokkelit tontille.
Yllättävän nopeasti kaikki tapahtuu, kun vauhtiin päästään. Muiden blogeja lukiessa ymmärrän, että näissä asioissa voisi mennä paljon kauemminkin! Itselläni on tietysti se etu, että mieheni on talonrakentaja ja hänen työnantajansa on ollut meille suurena apuna kaikissa järjestelyissä.

Tämän jälkeen sitten laitettiin sadevesiputket maahan ja routaeristykset talon ympärille. Viemäri- ja vesiputket asennettiin paikoilleen ja sokkelit täytettiin hiekalla.

Talopaketti on tilattu talotehtaalta ja sen on määrä saapua jo kesäkuun 3. päivä. Ihan hurjaa! Mieheni tietysti tähän sanoi, että siitähän ne hommat vasta alkaa. Mutta minusta on ihana nähdä, että totta se on: meille tulee oma talo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti