maanantai 11. toukokuuta 2015

Alkuvuosi.

Nyt täytyy vähän pikakelata tätä alkuvuotta, jotta pääsette mukaan matkallemme. Olemme siis tämän vuoden alusta asti suunnitelleet talon rakentamista. Aloimme etsimään tonttia ja se löytyikin sopivasti uudelta kaavoitetulta asutusalueelta meille mieluisasta kaupunginosasta. Sitten tietysti piti käydä pankissa miettimässä rahoitusta ja tehdä suunnitelmat talosta. Kaikki asiat järjestyivät loppujen lopuksi melko nopeasti n.3-4 kuukaudessa, vaikka välillä odoteltiinkin mm. kaupungin päätöstä tontista.

Huhtikuussa varmistui sitten tontin saanti (muutamien vastoinkäymisten jälkeen) ja rakennusluvat, ja sen jälkeen onkin jo tapahtunut paljon ja 3 viikon kuluttua tulee jo talopaketti!

Talopakettimme (seinäelementit, kattoristikot ja puutavarat) tulee Omatalon talotehtaalta. Rakennustyöt tekee avomieheni. Mieheni työpaikka on Talomyynti ja rakennuspalvelu V. Savolainen. Talostamme tuleekin Vesa Savolaisen uusi Vieskakoti-malli Ossian137 ja olemmekin tehneet koko ajan yhteistyötä Vesan kanssa. Työskentely on ollut tehokasta ja kaikki on sujunut tähän asti suunnitelmien mukaan. 

Parasta on ollut se, että saimme tehdä valitsemaamme talomalliin niin paljon muutoksia kuin halusimme, ilman mitään lisäkustannuksia. Joillakin rakennusliikkeillähän on vain tiettyjä vaihtoehtoja, joista valita ja kaikista muutoksista tulee lisäkustannuksia, mutta Savolaisella ei mitään rajoituksia ole. Näin talosta tuleekin juuri meille sopiva. Emme olisi varmaan löytäneet valmiista malleista meille oikeanlaista kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti