maanantai 25. toukokuuta 2015

Talon sijoittelu tontille.


Tonttimme koko on 1337m^2. Halusimme hyödyntää tontin koon mahdollisimman hyvin. Ja siksi talomme tulee aikalailla tontin etureunaan. Tällöin etupiha jää pieneksi ja takapiha on iso. Etupihalle aurinko paistaa vain aamusta, joten siellä ei oleskellakaan paljoa. Kesäisin nautimme sitten isosta ja aurinkoisesta (säästä riippuen :)) takapihastamme ja terassista. Mietimme tontinvalinnassa ja talon sijoittelussa ilmansuunnat siten, että takapiha on etelä-länsi suuntaan ja etupiha koilliseen päin.


Toinen mietittävä asia oli autokatoksen sijoittelu. Se tulee ainoan sivunaapurimme puolelle ja suojaa näin takapihamme näköyhteyden. Minua ei naapurit haittaa, vaan päinvastoin minä todella tykkään ajatuksesta, että ympärillemme tulee naapureita ja uusia taloja. En haluaisikaan asua alueella, jossa lähin naapuri on kilometrin päässä. Mutta näillä pienillä valinnoilla saamme tehtyä tontistamme hyvin suojaisan ja rauhallisen. Toki asiaan vaikuttaa sekin, että meillä on päätytontti.

Meillä ei taida olla siitä asemakaavasta muuta kuin paperiversio-kuva... :( Mutta toivottavasti tästä tekstistä vähän hahmottaa, miten päin se talo tulee tontille. Päivittelen myöhemmin tällä viikolla, missä mennään nyt raksalla. Edetään kuitenkin ihan aikataulussa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti