tiistai 19. toukokuuta 2015

Maalämpö.

Lämmitysmuodoksi meidän taloon tulee maalämpö ja Rototek Oy olikin käynyt jo helatorstaina poraamassa 140 metriin asti maan sisään menevän porakaivon tontille. Tosin tämä kaivo oli jäänyt vahingossa 10 metriä vajaaksi poraajaan mittausvirheen vuoksi. He olivat itse huomanneet virheen ja se käytiin korjaamassa pari päivää myöhemmin.


Lämmitysmuodon valinta ei oikeastaan ollut hankala, sillä uuteen taloon maalämpö on kannattava vaihtoehto ja maksaa kyllä asennuskustannukset takaisin ajan myötä. Maalämmön avulla lämmitetään myös käyttövesi. Maalämpö on ympäristöystävällinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysvaihtoehto. Energiaa kuluu vain lämmön siirtoon maaperästä taloon. Maan sisällä lämpötila on aina tasainen eivätkä esimerkiksi säävaihtelut vaikuta siihen ollenkaan.
Tuollaisella taka-alalla näkyvällä laitteella se porakaivo oli porattu helatorstaina.

2 kommenttia:

  1. Niin samaa mieltä maalämmöstä, hyvä valinta :)

    VastaaPoista
  2. Meidän tuttu myös on rakentamassa, ja heille tulossa maalämpöenergia. Heillä myös oli valinta varma ihan alusta saakka. Sanoi samaa, että maksaa kyllä itsensä takaisin ajan saatossa. https://avanti-suomi.fi/tuotteet/maalamponesteet/

    VastaaPoista