torstai 14. toukokuuta 2015

Tontti.

Tontin valinta oli selkeä, sillä kaupunkiimme on tulossa uusi kaavoitettu asutusalue riittävän lähelle keskustaa (2km), mutta kuitenkin rauhalliselle alueelle joen ja peltojen viereen. Tällä hetkellä tuleva asutusalue on tasaista peltoa, jonne on rakennettu vain kaksi muuta taloa.


Mieleisellämme alueella oli paljon tontteja vapaana, joten pystyimme valitsemaan ”parhaan vaihtoehdon” (ainakin meidän mielestä :)). Tontti, jonka halusimme oli asutusalueen joen puoleisella alueella. Tontin hankkiminen ei ollutkaan niin yksinkertaista, kun olimme ajatelleet. Ja tarkkojen rakennustapaohjeiden takia, emme olisi voineet rakentaa haluamaamme taloa haluamallemme tontille. Piti siis päättää talo vai tontti? No, me päätimme pitää talosuunnitelmastamme kiinni ja vaihtaa tonttia parin sadan metrin päähän toiselle pellolle. Nyt olen jo tottunut ajatukseen ja tonttimme tuntuu juuri oikealta.


Minua viehättää ajatus uudesta asutusalueesta, jossa kaikilla on kivat uudet talot ja siistit pihat (huom. rakennustapaohjeet pitävät siitä huolta). Toki tähän minun mielikuvani toteutumiseen menee useita vuosia, sillä suurinta osaa tonteista ei ole vielä edes varattu.


Laitan tähän kuvan kaava-alueesta (punaiset talot tarkoittavat vielä varattavissa olevia tontteja ja merkitsin meidän tontin punaisilla reunoilla). Meidän tontti on siis hyvin rauhallisella paikalla pistotien päässä. Ei ole ohikulkevaa liikennettä ja toisella puolella on vain peltoa. Tärkeää oli myös se, että tontille saa talon siten, että takapiha ja oleskelualue tulee länsi-etelä suuntaan, jotta aurinko paistaa sinne koko päivän ja illan.


                 Kuva: http://www.ylivieska.fi/tontit_ja_maankaytto/asuntotontit/omakotitontit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti