maanantai 9. marraskuuta 2015

Sähkösuunnittelu.

Kääk! Nyt se tapahtuu. Pitää alkaa tehdä päätöksiä. Oikeita päätöksiä. Pysyviä päätöksiä! Tähän asti ollaan suunniteltu ja haaveiltu... Mutta mitäs nyt, kun pitää päättää, millainen tästä talosta oikeasti tulee?! Olen jotenkin ajatuksissani siirtänyt päätöksen tekoa koko ajan, ajatellen, että turhaa vielä mitään lopullisia ratkaisuja tekee, kun saattaa mieli vielä muuttua jne.

Aloitetaan sähkösuunnittelusta. Sitä on tehty kyllä koko ajan, pikku hiljaa. Ulkopuolelle valot ja pistorasiat onkin jo päätetty. Mieheni on sanonut aina, kun olen sähköistä kysynyt, että ei niitä vielä tarvitse tietää... Mutta nyt pitäisi, mielellään jo tänään. Korkeintaan huomenna. Käytännössä pitäisi siis tietää, missä talon osassa tehdään mitäkin. No ei kun miettimään. Alustava sähkömiehen tekemä suunnitelma meillä onkin jo. Mutta vaikea miettiä, mitä siihen pitäisi muuttaa. 

Ongelmaksi muodostuu erityisesti keittiö! En osaa päättää, millaiset valaisimet haluan sinne ja mihin kohtaan... Millaiset valaisimet kattoon? Arkiset plafondit, trendikkäät roikkuvat valaisimet vai spotit? Ja mihin kohtiin? Entäs mihin pistorasiat ja kuinka paljon niitä tarvii? Ja kun meille ei sellaista perus välitilaa tule, kun ei tule yläkaappejakaan



Kävin myös laattoja katsomassa tänään K-Raudassa. Pesuhuoneen seiniin on jo päätetty laatat. Sinne tulee (ylläri) kiiltävää valkoista 30x60 laattaa ja suihkuseinälle samaa kokoa ja väriä, mutta sellaisella kohokuviolla. Sori ei oo kuvaa siitä just nyt tässä... Ongelmana on lattialaatat. Ne halutaan vaaleanharmaana: eteiseen 30x60, pikkuvessaan 33x33 ja pesuhuoneeseen ja kodariin 10x10. Mutta tiedättekö, kuinka montaa vaaleanharmaata lattialaattaa on olemassa (vastaus: liian monta). No kerron myöhemmin sitten, miten lattian valinta onnistuu.


Ps. väliseinät alkaa jo olla pystyssä! Jipii

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan samanlaiselta panikoinnilta kuin meilläkin (mulla....) :D Meillekään ei tule keittiöön välitilaan samasta syystä kuin teillä eli yläkaappeja ei tule. Ollaan mietitty, että jos keittiötasojen ja saarekkeen yläpuolella vaan lätkii led-spotteja ja sitten keittiönpöydän kohdille hankkii jonkin nätin valaisimen. Pistorasioita kannattaa etenkin keittiössä olla mielummin liikaa kuin liian vähän, niissä ei kannata säästellä :)

    Onneksi olkoon laattavalinnoista, mä käyn yhä 1-2 kertaa viikossa rautakaupassa katsomassa eri vaihtoehtoja ja vaihdan suunnitelmia kuin sukkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Kiitos kommentista! :) Kävin tänään sähkömiehen kans suunnittelemassa paikan päällä. Helpotti vähän, kun asiantuntijan kans kävi läpi. Päädyttiin kans sitten spotteihin keittiön tasojen päälle kattoon (valaisemaan tasoja) ja vielä keskelle yksi normi valaisin.

      Poista