lauantai 31. lokakuuta 2015

Tunnelmia.

Ajattelin koota vähän ajatuksia koko projektista tähän mennessä. Kaikkihan on yleisesti ottaen sujunut aivan suunnitelmien mukaan, eikä mitään isompia vastoinkäymisiä ole ollut. Toki aina jotain pientä yllätystä on tullut vastaan, mutta aina on keksitty ratkaisu. Välillä on tapahtunut paljonkin lyhyessä ajassa ja välillä tuntuu, että jumitetaan paikallaan. Koko ajan kuitenkin edetään lähemmäksi päämäärää eli valmista taloa!  

Hurjaa ajatella, että ollaan jo näinkin pitkällä. Tää aika on mennyt vähän kuin sumussa, aina vain seuraavaa vaihetta ajatellen. Kokonaisuutta ei oikein pysty hahmottamaan vielä. Olen jaotellut päässäni tämän projektin pienempiin osiin: ulkopuoli, autokatos, sisätyöt ja sisustus. Näistähän 2/4 on jo valmiita, eli hyvällä mallilla tässä ollaan. Vielä ei kuitenkaan oikein osaa ajatella, että tuossa talossa me saadaan kohta asua. Sisustusjuttuja tulee mietittyä usein, kuten olen aiemminkin sanonut. Sitä en ajattele niinkään työnä. Välillä vain istuskelen raksalla, haaveilen ja suunnittelen.

Vaikeinta tässä itselleni on ollut ylivoimaisesti huoli mieheni jaksamisesta. Kun itse pystyy tekemään vain murto-osan töistä ja toinen tekee töitä aamusta iltaan. Tulee tosi huono omatunto siitä, ettei pysty samaan kuin hän. En ymmärrä, miten hän on jaksanut olla niin ahkera. Nykyään tuntuu, että olen enemmän haitaksi kuin hyödyksi raksalla ja mieheni saa tehtyä enemmän silloin kun en ole siellä, joten olenkin nyt vain yrittänyt huolehtia ruuanlaitosta ja muista kotitöistä, jotta hän voi keskittyä vain raksahommiin.


Jos muuten olet kiinnostunut talon rakentamisesta, käy tsekkaamassa http://vieskakoti.fi/. Siellä näet Vieskakodin valmiita malleja, joita voi muokata oman maun mukaan. Toimi ainakin meillä tosi hyvin ja saatiin just sellanen talo, kun haluttiin.


Ps. nyt on jo ensimmäisiä väliseiniäkin pystyssä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti