torstai 20. elokuuta 2015

Autokatos.

Nyt ollaan aloitettu autotallin tekeminen. Autotallilla tarkoitan kylläkin autokatosta ja siihen kuuluvaa varastoa eli siis varsinaista tallia meille ei tulekaan. Autokatoksen seinät eivät tule valmiina elementteinä, kuten talon seinät, vaan mieheni tekee ne itse alusta asti. Siksi tässä meneekin varmaan jonkin aikaa. 


Perustukset tehtiin onneksi jo silloin alussa, samalla kun talonkin. Joten voitiin aloittaa suoraan seinien pystytys. Kahden seinän rungot tehtiin ensin maassa muutamassa osassa ja nostettiin sitten pystyyn. Toiset kaksi seinää pystytetään suoraan paikoilleen tolppa kerrallaan, sillä niihin tulee vino katon raja (pulpettikatto) ja tolpat on kuulemma helpompi mitata paikoillaan oikeanmittaiseksi.  Jotenkin outo tunne kun tuntuu, että kaikki alkaa taas alusta, onneksi pienemmässä mittasuhteessa, mutta kuitenkin.









Autotallista tulee hvin yksinkertainen, pulpettikattoinen autokatos, jonka takaosassa on (muistaakseni 7 m^2 kokoinen) varasto. Nyt, kun seiniä on jo tuon verran pystyssä, voi hyvin hahmottaa paikan päällä, miten hyvin autotalli suojaa takapihaamme naapurin puolelta. Se oli alunperinkin ajatuksena.
 

1 kommentti:

  1. Heh, voin kyllä niin samaistua. Onneksi autokatos on itse päärakennusta paljon pienempi projekti.

    VastaaPoista